Startpagina

Startpagina
Wie wij zijn Offerte aanvraag Politie keurmerk Kunststof kozijnen Aluminium Kozijnen Hardhout Kozijnen Openslaande deuren Schuifpuien Voordelen kunststof Kozijnen Contact

Schuifpuien

Een schuifpui is de ideale oplossing als u uw tuin meer bij uw woonkamer wilt betrekken. De royale raamoppervlakken verenigen uw huis, terras en tuin op een aangename en praktische wijze en zorgen voor een geweldige lichtinval. Door het gebruik van duurzame onderhoudsvriendelijke materialen heeft u een schuipui die een levenlang in uw woning zit zonder dat u er nog groot onderhoud aan hoeft te plegen. Bij Timmerbedrijf RUMI maken we onderscheid tussen twee typen schuifpuien die elk hun unieke eigenschappen met zich meebrengen. Enerzijds kennen we de hefschuifpui en anderzijds de ventilatie-kiepschuifpui.

Hefschuifpui
De hefschuifpui kenmerkt zich door het feit dat deze bediend wordt door middel van een hendelmechanisme. Hierdoor kan het schuivende gedeelte op elke gewenste stand “vast” gezet worden en kunnen verschillende openingen of kierstanden worden gecreëerd. De looprail van het schuifsysteem ligt nagenoeg even hoog als de binnenvloer waardoor geen lastige drempel ontstaat. De schuifpuien kunnen worden voorzien van de gepatenteerde inbraakbeveiliging waardoor ook uw schuifpui zeer goed tegen inbraak beveiligd is. De schuifpuien zijn leverbaar in kunststof, aluminium en hardhout en worden op maat gemaakt en volledig ingericht volgens uw eigen wensen. Doordat uitsluitend met HR++ beglazing wordt gewerkt, is uw schuifpui ondanks de grote raamoppervlakken toch optimaal geïsoleerd.

Ventilatie-kiepschuifpui
De ventilatie-kiepschuifpui heeft als unieke eigenschap dat het schuivende gedeelte ook op een kiepstand gezet kan worden. Op deze manier komt er wel frisse lucht binnen maar ontstaat er geen grote opening. Daarnaast kan het schuivende gedeelte ook helemaal opengezet worden zodat u een maximale doorgang creëert. Het schuivende gedeelte schuift aan de binnenzijde van de woning. De ventilatie-kiepschuifpui is leverbaar in kunststof en kan uitgevoerd worden in designs die niet onderdoen voor echt hout. Net zoals bij de hefschuifpui wordt deze uitvoering volledig ingericht naar uw eigen wensen. Om optimale isolatie te waarborgen, wordt uitsluitend met HR++ beglazing gewerkt.

Voor mensen die maximale lichtinval en uitzicht wensen, hebben we Minimal Windows in het assortiment. Door de ontwikkelde technieken kunnen in deze uitvoering zeer grote raamoppervlakken uit één stuk gerealiseerd worden met minimale omlijsting daaromheen. Dit is het smalste kozijn profiel te wereld.